Omdat wij alle ruimte hebben is anderhalve meter afstand bij ons geen probleem!

Welkom op

DE BEATRIXHOEVE

Welkom op de Beatrixhoeve!

De Beatrixhoeve is als ontginningsboerderij gebouwd in 1938. Na woelige oorlogsjaren en verschillende eigenaren is de boerderij nu eigendom van De Wassum. De stallen zijn volledig gerenoveerd en bieden onderdak aan de schapen in de lammertijd. Daarnaast is  de oude stal achter het woonhuis verbouwd tot ontvangstruimte met horecavoorzieningen. Het woonshuis zelf is omgetoverd tot prachtig vakantiehuis voor twaalf personen.

De Beatrixhoeve ligt in het buitengebied ten oosten van Roermond tegen de Duitse grens aan. De boerderij is omgeven door uitgestrekte natuurlijke weiden die doorlopen tot natuurgebied de Meinweg. De centrale ligging van de Beatrixhoeve maakt vele uitstapjes mogelijk, zoals wandelen en fietsen in de natuurlijke omgeving, bezoeken van steden als Maastricht, Roermond en Düsseldorf en voor de liefhebber shoppen in de Designer Outlet.

 

Vooraanzicht Beatrixhoeve

Vakantiehuis

Via Natuurhuisje kunt u bij ons boeken om te verblijven op de Beatrixhoeve.

Schapenbegrazing Beatrixhoeve

Belevenisboerderij

Bij ons kan veel! Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

BOEK DIRECT OP NATUURHUISJE

Logo Natuurhuisje

Belevenisboerderij

Hier vindt u enkele voorbeelden van activiteiten die mogelijk zijn op de Beatrixhoeve. Uw wensen en maatwerk staan natuurlijk voorop. Voor meer informatie, prijzen of om te boeken kunt u contact met ons opnemen.

In onze ontvangsruimte kunt u op anderhalve meter afstand vergaderen. Wij kunnen de tafels en stoelen zo schikken dat u een optimale vergadering kunt houden zonder risico’s. Wij zorgen dat koffie, thee en wat lekkers klaar staat en iedereen dat zelf kan pakken.

De sfeervolle omgeving en rust zorgen er voor dat u en uw genodigden zich goed kunnen concentreren. Voor een fijne onderbreking tijdens het vergaderen adviseren wij een korte wandeling in de nabije omgeving van onze boerderij. 

Wij kunnen dan in de tussentijd de drankvoorziening verversen of de lunch voor u klaarzetten. 

Wij zullen in goed overleg met u de planning maken en alle voorzieningen voor u regelen. Een beamer, scherm en geluidsinstallatie zijn desgewenst beschikbaar.

Als u dat wilt, kunnen we uw programma nog aanvullen met een bedrijfsrondleiding of excursie.

Duur: in overleg

Maximaal 100 personen.

Onze ontvangstruimte is zeer geschikt voor uw evenement. Zo is de jaarlijkse Landelijke Herdersdag in 2019 bij ons gehouden en zijn we al enkele jaren gastheer voor Natuurlijk Roermond.

Naast een mooie ontvangstruimte hebben wij complete horecavoorzieningen en natuurlijk veel ruimte. Een mooie wandeling op onze gronden rondom de Beatrixhoeve maakt uw evenement tot een complete beleving.

U kunt uw evenement geheel zelf organiseren, maar wij helpen u hier graag bij. Vraag een offerte aan en wij gaan met u in gesprek.

Duur: in overleg

Maximaal 100 personen.

Onze ontvangstruimte is erg geschikt voor uw feestje. Tot maximaal 100 personen kunt u ontvangen. In coronatijd is 35 personen het maximum.

Wij hebben tafels en stoelen staan in de sfeervolle autentieke ruimte waarin de vroegere stallen nog te herkennen zijn. Onze horecavoorzieningen staan geheel tot uw beschikking, maar als u dat wenst kunt u dat ook aan ons uitgesteden. 

In samenspraak met u kiezen we de dranken en hapjes en indien gewenst zelfs volledig eten.

Duur: in overleg

Maximaal 100 personen. 

Bezoek de Beatrixhoeve, dé thuisbasis van de schaapskuddes van Landschapsbeheer de Wassum. Op de boerderij krijgt t u een multimedia presentatie te zien over schapenbegrazing, natuurbeheer en duurzame landbouw, gegeven door een van de schaapsherders. Ook krijgt u een rondleiding op de boerderij, de stal en het bijbehorende landgoed. Tijdens deze rondleiding worden de onderwerpen van de presentatie meteen in de praktijk bekeken.

Het doel van deze activiteit is het bewust worden van zaken rondom natuurbeheer, schapenbegrazing, duurzaamheid en landbouw. Deze informatie is voor uw persoonlijke ontwikkeling zeer waardevol: welke rol heeft natuur in mijn leven? Wat voor meningen heb ik? Hoe kom ik aan mijn kleren en eten? Waar wil ik voor staan als persoon en organisatie?

Duur: 2 uur
Maximaal 50 personen.

Het verplaatsen van een schaapskudde is geen gemakkelijke opdracht. Toch is het lopen met een schaapskudde veel prettiger voor de dieren dan transport in een veewagen. De herder loopt dagelijks samen met zijn herdershond een schaapskudde van gebied tot gebied. U en uw groep kunnen hem hier goed in ondersteunen! Door middel van goed teamwork en duidelijke communicatie kunt u ervoor zorgen dat de kudde veilig en effectief naar het volgende gebied wordt gedreven.

De tochten die de schaapskuddes moeten lopen variëren van kleine wandelingen tot grote trektochten. Afhankelijk van uw tijd en conditie gaat u mee op stap. Bij de grote trektochten kan in overleg ook een boerenlunch met lamshapjes worden ingepland. Een kleine tocht vind bij ons landgoed plaats. Een grote tocht gaat naar het Swalmdal of naar de Meinweg. Op de Meinweg wordt de adembenemende IJzeren Rijn bewandeld.

Duur: één dagdeel (kleine afstand), twee dagdelen (grote afstand)
Maximaal 20 personen (beide).

Ooit al eens willen zien hoe het op één na oudste beroep van de wereld ten uitvoer wordt gebracht? Wilt u van dichtbij meemaken hoe een herder een schaapskudde drijft? 

In deze demonstratie krijgt u te zien hoe een deskundige herder het lukt om een schaapskudde een natuurgebied te laten begrazen. Verschillende onderdelen van het hoeden worden uitgebreid behandeld in deze demonstratie.  Tijdens deze demonstratie zult u kennis maken met de dagelijkse gang van zaken voor een schaapsherder in de natuur.

Duur: 2 uur
Maximaal 50 personen.

Schapen zijn levende dieren en dat vraagt aandacht. De schapen hebben net als mensen en de herdershond goede dagelijkse zorg nodig. Sommige schapen hebben daar net wat meer aandacht voor nodig. Daar komt u in het verhaal!

Tijdens deze activiteit assisteert u bij het verzorgen van de schapen die op stal staan. Denk hierbij aan schapen scheren, wassen, pootverzorging, lammetjes de fles geven en nog veel meer. De schapen zullen u dankbaar zijn.

Maar let op! De schapen hebben hier niet altijd zin in. Creativiteit, communicatie en een goede samenwerking zijn vereist om deze verassend snelle dieren te voorzien van de beste verzorging. U en uw groepsgenoten zijn samen met een schaapsherder verantwoordelijk voor de schapen op stal.

Duur: één dagdeel
Maximaal 10 personen per medewerker.

Natuurbeheer met schaapskuddes gaat niet alleen over begrazen. Er zijn vele klusjes die naast het hoeden moeten worden verricht. Zowel in het natuurgebied, als op stal, als op het landgoed. 

U en uw groep krijgen de verantwoordelijkheid over een stuk terrein. Efficiëntie, daadkracht en prestatiegericht denken zijn onmisbaar. Door een foto vóór en een foto na uw inspanningen te maken kunt u precies zien wat u heeft gepresteerd. Uitzonderlijke prestaties zullen op onze site worden tentoongesteld!

Duur: één dagdeel
Maximaal 20 personen.

Beverpad: verharde wegen vindt u niet in de echte natuur. Daar vindt u natuurlijke paden gemaakt door dieren. Het beverpad is dé natuurwandeling. Samen met een gids verkent u via een ruig pad de leefgebieden van bevers, reigers, wilde zwijnen, dassen, reeën en nog veel meer. De tocht brengt u langs vennen, zompen, natuurlijke beken en prachtige natuurlandschappen. Beleef het zelf!

Tijdens de tocht is onderling overleg erg belangrijk. U moet namelijk duidelijk met uw groepsgenoten communiceren op enkele plaatsen. Waar kan ik staan in een zompig gebied, waar niet? U bent samen met uw groep ervoor verantwoordelijk dat niemand natte voeten krijgt! Laarzen zijn ook geen overbodige luxe.

Duur: één dagdeel
Maximaal 20 personen.

Avontuurlijk pad: bij het avontuurlijke pad bepaalt u de weg door de natuur! Tijdens deze tocht komt u verschillende hindernissen en blokkades tegen. Hoe u hier mee omgaat, is aan u en uw groep. Onverwachte tegenslagen kunnen net als in het echte leven achter iedere hoek schuilen. Creativiteit en daadkracht zijn nodig om dit pad te overwinnen! Wie ziet er problemen? Wie ziet er oplossingen? Kom er achter op het avontuurlijke pad!

Bent u met uw groep avontuurlijk aangelegd? Durft u een uitdaging aan? Bent u benieuwd wie van nature welke taak op zich neemt? Een avontuurlijk pad met hindernissen is hier bij uitstek geschikt voor. Wie weet, ontdekt u de Freek Vonk in uzelf!

Duur: één dagdeel
Maximaal 20 personen.

Foto's

Wilt u het vakantiehuis van binnen zien? Kijk op:

Wilt u een groepsactiviteit boeken of heeft u vragen?

Neem contact op

Witteweg107, 6042 LW Roermond